tumblr_mxoqi7cRQX1t7z5mbo1_500

.

.

.

“Please answer my question.”

.

.

.

What do you do?

Lately that type of question bothers me much, as much as I want to answer that I have a bunch of to do list in my life–but still, it annoys me. Listen, I know some of you do not know me, the real me not IJaggys. Let’s make it real quick, I’m 19 and on senior-cycle of college. I have a bunch of works that waiting to be done, I have tons of assignment which makes me cringe–in a bad way.

But I’m stil writing fictions, blogging–and tweeting rants.

Really?

Yes.

Anyway, latelty or recently I got to see the beautiful of having author-friends. Like, whenever you post something so short everyone will give you support and long comment (mostly rants and praise the gold of how much your writing skill makes them over-praising-over joyed. They’re fake trust me.)

Mostly you got a long review because you’re friends with them, not because you posted some thumbs up stories. Do not throw a hate on me LOL some of you writing absolutely beautiful story. It’s like a cycle of comments. Whenever they’re posting something, it’s like an invincible rule that you MUST–you HAVE to give some piece of your comments nor the rants nor the over praising that mostly fake, and over-joyed and so so.

And everytime they sent you a comment, you have to reply them in a blink of an eye——or you know, you’re out from the cycle of trust LOL.

Admit it, you got the rule.

Well, cut to short. I’ve been here (writing fictions) since 2009, it was freaking 6 years ago since my first debut being IJaggys LOL I was starting so young back then, 13 yearold and now I’m 19. Some of you are not aware that I’m a head admin of sujuff since 2011, some of you are not aware that I’m the one who catching up all events and schedule on sujuff.

Some of you are not aware that I’m only 19 yearold and not a twenty-something because some of you think that I am older than 19 based on my writing skills. That’s the true praising for me.

But—–ever since I got here in 2010, I have no friends. Like, I do not want to sound like I’m boasting myself–but IJaggys sort of  well-known, I am everywhere–everyone at least knows or ever heard “IJaggys” popped out somewhere. But I have no friends, like author-friends.

I am aware that I am a self-centered person, You probably know some people who always talk about themselves, make every issue about themselves, and are generally all about “Me, me, me!”

Yap, that’s me over here.

Being selfish and kind of jerk are my common traits. I am a Lion and B. LOL

Maybe that’s why I never had any author-friends, because I hate being compared to others. No, I do not want you to think that I’m just another Senior-author-reckless-bitch who doesn’t want connecting to another author because I’m senior and–I hate dealing with junior authors.

No, that’s not me. People often mistaken me as an arrogant or conceited person just because IJaggys is a beach, and my kind of talk with strong words. You just don’t know me, don’t count me out just yet.

I really want to be friends with another authors, I want to mingle with them–and replying each other comment with over-praising tone that mostly fake. Sometimes fake is beautiful, you do not want to tell someone is f-ing ugly in front of them rite? Instead you praise them with overtone and fake compliments. That’s life, you lied to someone in order to protect what you love–because you know, things will never be the same afterwards.

So my point writing this sudden Live Journal is, I want to ask your opinion–my beautiful readers and people who just stopped by. I want to sign up to be some author freelances on some general-fictions blog in order to get new author-friends, what do you think?

I really want to be friends with other, but I don’t know if they’re cool with me–because they always see me as “Wow, that’s IJaggys.” or “Waw that’s the hot headed-author author up there.”

What do you think?

Should I join some other blog or should I stay being the self-centered IJaggys?

Please leave your opinion on comment box, because really–I really need your honest opinion about IJaggys.

xo

About IJaggys

Sorry, am I supposed to know who you are?

13 responses »

  1. inggarkichulsung says:

    Iya dr awal pas baca sujuff2010 dulu blm ngeh IJaggys itu Sonia dan jd salah satu admin yg filter ff gitu u msk kesana, pdhl sdh mulai baca Beckhamlovesbadda setelah baca Lovely Complex disana meskipun blm ngeh nama author nya IJaggys, Sonia sbg author di blog sendiri ok bgt, aku suka jg krn mix language.. kalau misalnya jd freelance di blog author lain agar bs temenan ok jg krn Ijaggys sendiri pny ff dan karakter pemain di ff cukup powerful yaitu HCS LDH CKH dan itu ngena bgt feels nya di setiap ff yg Sonia sajikan u kami para readers, skrg jg mulai bnyk author yg OC dan aktor utama di ff (member suju) yg sgt khas, tp pertama kali menemukan author dgn OC dan aktor utama yg khas (Kyu oppa/Donghae oppa) di Beckhamlovesbadda ini.. Sampai2 wkt IJaggys sempat vakum jd bgg u baca kemana ya ff2 Super Junior yg seru dgn dwi bahasa jg krn author dgn ff mix language seperti Sonia antara lain Kkumfiction dan Purpleonact sama2 lg hiatus bahkan smp skrg, seru jg kalau baca ff Sonia di slh satu blog lain tp tetap seru bgt jg kalau tetap sajikan ff Sonia secara eksklusif di blog sendiri, semangat ya..

    • IJaggys says:

      Hai Inggar makasih loh super advicenya makasih juga sudah selalu setia mendukung setiap aktivitas di blog ini mulai dari jaman purba hingga jaman masa kini hahaha

      Aku pengen temenan sama yang lain tapi ya gitu takut ga cocok soalnya ya Inggar tau lah IJaggys selama ini gimana hohoho (takutnya gacocok terus ya jadinya malah nambah musuh bukan nambah temen hoho)

      Kalo aku hiatus, kamu hiatus juga aja. Jadi kamu gaakan bingung, karena kamu hanya milik IJaggys #lah /being self-centered as usual LOL/

      last thankyou for dropping by 😄💞

  2. honneyhae says:

    blog kedua yang gue buka setelah nemu blog yang isinya ff super junior itu sujuff2010, setelah itu baru buka blog punya adm yang ada disitu, salah satunya Ijaggys..dan novel ff pertama yang gue beli itu LCS1 ama LCS2..kalau liat sonia di blog ini tau dari ff yang sonia buat, kayaknya lo lebih cocok punya blok sendiri, bikin live journal atau cerita fiksi yang bener2 lo banget. kayaknya buat join ke blog lain…umm,,itu nggak lo banget. mungkin bisa lo join di blog lain, make afrien or something with another author, tapi apa bisa lo nyaman masuk ke dunia yang bukan lo sendiri yang buat. just like HCS, karakter itu dibuat kayak dia itu lo banget (gitu siy perkiraan gue). dari karakter itu aja, HCS bukan tipe orang yang repot masuk ke dunia orang lain dan memikirkan beberapa hal yang mungkin tidak berkenan buat dia pikirin.
    but, nggak tau deh sonia sendiri mau yang kayak gimana, mungkin juga lo butuh suasana baru sebagai author..
    cuma itu siy pendapat gue..btw, gue sering baca ff lo, but sorry, kayaknya nggak semua ff lo gue komen, hehehe..maap yak..keep writing IJaggys

    • IJaggys says:

      Hi Honneyhae, I don’t know you (maybe I know you but since there’s a lot readers in here–the cause may due.)

      Terimakasih atas saranya, Obviously I’m a self-centered person, dan gabisa bergabung sama yang lain because I am me? eh hahaha I’ve been thinking a lot these past few hours, reading yours made me realize one or two that I should stay as who I am.

      I can’t mingle with everyone without causing some drama, because–i love being the center on attention, and my beckhamlovesbadda knows it to well. Plus, you have a good point that I can do whatever the fudge I want in here, because this is my personal blog I can post shit and rants without getting annoyance from everyone.

      x 👯

  3. cocholight says:

    Aku lebih prefer IJaggys yang gapunya temen aja ha ha ha soalnya itu udh karakter kamu yg badass dan berbeda^^

    dan lagi blog beckhamlovesbadda ini udh terkenal hehe

  4. Aku rasa setiap orang yg bikin blog itu karena mereka memang pengen jadi self-centered di blog nya sendiri ^^. Jadi ga salah atau hal wajar kalo Sonia tetap tinggal di blog sendiri sebagai Ijaggys yg menjelma ke dalam karakter HCS yg menurutku ridiculously amazing. Tapi kalo memang ada niat baik untuk jadi author freelance kenapa nggak dicoba? Atau kolaborasi sama author lain mungkin? Anggap itu sebagai Extra Mile nya Ijaggys. Hihihi, Biar lebih banyak lagi readers yg tahu bahwa ada satu lagi penulis FF sebaik Ijaggys. Bisa jadi akan ada author atau reader yg baik diluar sana yg terinspirasi dari Ijaggys untuk bikin karya2 yg bermutu. Jujur aku sendiri kagum sama Sonia ^^. Mudah-mudahan jadi penulis yg lebih sukses kedepannya dan diberkahi segala niat baiknya. Amin ^^. XO.

  5. Aku rasa setiap orang yg bikin blog itu karena mereka memang pengen jadi self-centered di blog nya sendiri (?). Jadi ga salah atau hal wajar kalo Sonia tetap tinggal di blog sendiri sebagai Ijaggys yg menjelma ke dalam karakter HCS yg menurutku ridiculously amazing. Tapi kalo memang ada niat baik untuk jadi author freelance kenapa nggak dicoba? Atau kolaborasi sama author lain mungkin? Anggap itu sebagai Extra Mile nya IJaggys. Hihihi, Biar lebih banyak lagi readers yg tahu bahwa ada satu lagi penulis FF sebaik Ijaggys. Bisa jadi akan ada author atau reader yg baik diluar sana yg terinspirasi dari Ijaggys untuk bikin karya2 yg bermutu. Jujur aku sendiri kagum sama Sonia ^^. Mudah-mudahan Sonia alias IJaggys jadi penulis yg lebih sukses kedepannya dan diberkahi segala niat baiknya tanpa mengurangi segala ke-nge-bitch-an-nya (?) jujur itu ciri khas yg super sekali ^^. XO.

    • IJaggys says:

      hi thankyou for dropping by and sent me a nice opinion in here. Now I have to say, that I am no longer of searching any author friends. I’ll just leave it there, I am happy enough to be the sassy one IJaggys. Happy enough to not being fake and forced. x

  6. Rikhplan says:

    Hay sonia…ini postingan yang menarik….meskipun udah kadaluarsa banget kalo aku koment sekarang..mianhe eonni-_- euuu..lol.
    ..it looks like you’ve made a decision ,, and I’m not surprised for it ,,,, I support you…kamu punya skill dalm hal menulis, ciri khas dalam setiap fiksi yang kamu hasilkan..karakter agak bitch😀 Lol, yang justru dicintai reader…dan ini semua mungkin cukup untuk kamu menjadi independent woman author tanpa repot2 menjadi nice kepada oranglain agar bisa jdi teman dan bisa jadi it make you act like it is not you..hehe…
    Sebenernya sia sia untuk mengatakan ini, tapi sometimes we need to be friends with someone who has a hobby or work together with us, agar kita bisa survive, because there is no guarantee we will remain in ‘our way’, so we need them to remind what we previously … and what we should …berdsarkan pengalman si ini,,,

    overall…keputusan sudh dibuat oleh first lady jdi keep writing n semangt,,,terus berkaryaaa…
    …. ijaggys lover until death..>_<

  7. AnaSophie says:

    Talk about finding friends is a huge thing. Because we both know that, there’s only one person who ended up to lead the world. It means, no matter how tight the friendship is, in the end, we’ll make our success by our ownself. And I’m talking non sense.

    Sebagai seorang author yang punya berjuta-juta ide di kepala, lima karakter yang siap dipake, tapi writer’s block yang meradang, karya seorang Sonia selalu jadi pencerah otak dan membawa refreshing. Jadi inspirasi dan dorongan buat gue pribadi untuk jadi lebih baik. Kadang, karya seorang Sonia bahkan mendorong ide gue berjalan dengan cepat.

    You got so much readers, fans, and etc around. Why bother to looking for another one? Friendship is fake, we both know about that 😄 and the most hateable thing about friendship is two-faces bitches, they are everywhere. The point is, friendship is fake.

    Dan kita datang pada pembahasan yang baru dimana Sonia berpikir buat mencari teman sesama author. Menurut gue, itu keputusan lo. Kalo lo mau cari temen sesama author dengan cara gabung kedalam blog ff lain, silahkan. Karna orang yang punya hak untuk memutuskan adalah elo. Kalo lo yakin dan bakal terima sama semua konsekuensi yang ada di pikiran lo, yaudah. Why not? Fake friendship is worth to try anyway.

    Tapi kalo lo gak yakin dan gamau terima semua konsekuensi yang ada di dalam pikiran lo, yaudah jangan.

    Intinya, cari temen itu cari yang mau terima apa adanya. Kurang dan lebih. Bukan lebihnya dipuji, kurangnya dijatohin. Karna semua orang punya kelebihan dan kekurangan masing-masing.

    So, menurut gue…why not?

  8. applepuu says:

    Itu ud karakter kamu bgt yg being selfish tapi cool. Bingung njelasinnya gimana. Kamu pinginnya gimana dl? Pemikiran untuk gabung blog atau tetep sendiri, yg lebih dominan? Ini semua keputusan kan kembali ke kamu jg Son… Tapi nyari temen baru juga seru kan….🙂

  9. DarkClouds-Thatta says:

    This is too late to comment. Hohohoo
    Missing you so badly kaka ijaggys. This is your fan, Gk tau deh kakak masih inget aku nggak. Waakkss.
    Aku egois sih kak, aku mau nya kakak tetep gini, keren dengan ke-bitchi-annya tapi tetep kindly, yang sombong tapi cinta readers nya.. you are really gorgeous be YOU. Lagian kadang membuka pertemanan tuh banyak fake kak, friend circle kadang menuntut kita mengerti tp ng mau ngertiin. Dunia maya juga kejam huh. Soalnya aku kalo liat pertemanan author author fams di dunia perpenulisan suka minder kak. Kaya mereka punya dunia sendiri dan kaya jadi geng gtu. Kalo dikomen, yg dibales temen temennya doang. Kan jahat. Oke, aku gk nyambung. Tapi aku akan tetep dukung kakak dg semya keputusan kakak. Love love you❤💕
    Aku hiatus lama dari stalking ka sonia, berperang melawan kejamnya dunia. 😅

  10. mychococho says:

    I love you just the way you decided to be lol aku suka ijaggys karya nya, personality nya *ini jujur loh aku suka org jujur dan blak2 an dan pinter . sukaaaa semuanya… cuma kamu author yg aku rasa bisa gila bareng readers maupun fans nya. Terus jadi fav aku yaa kak 😊 lol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s